Nem mondom, hogy nem ettem volna szívesen a melóhelyen körbekínált csokiból, vagy a gyerekek sonkás szendvicséből, de már közel sem volt annyira zabálhatnék érzésem, mint első nap.
Jól esett reggel a banán és a kivi, és már csak délben kaptam észbe, hogy megegyem a rizses húsom. A receptje:
A hagyományos riszt lepirítottam egy kis kókuszzsíron, felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam és fedő alatt lassú tűzön puhára főztem. Így jó "gurulós" lett a rizs. Közben egy másik edényben lepirítottam egy közepes hagymát, majd rátettem a kockára vágott csirkemellet, sóztam, borsoztam, kis őrölt köményt tettem rá. Amikor már készre főtt, nem sajnáltam belőle a piros paprikát. Egyet rottyantottam rajta, majd összekevertem a rizzsel. Simán ette a család is:-)
Délután eltüntettem a maradék sütőtököt és kenyérkémet kacsazsírral, madársalátával, paradicsommal. Az édeset viszont már nagyon kívántam, kanalaztam egy kis szatmári szilvalekvárt, de keresni fogok recepteket. Sajna a legtöbb édességhez tojás vagy tej kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése