Normál menetben a tepsis hús nálunk úgy készül, hogy a kizsírozott tepsibe kerül egy csomó krumplikarika, rá a kloffolt tarja, vörös- és fokhagyma, a tetejére pedig füstöltszalonna szeletek.
Ebből ugye a füstöltszalonna tiltólistás, így rám való tekintettel a csajokkal újra értelmeztük a tepsis hús fogalmát:
Olivaolajjal kikent tepsibe tettünk egy csomó féle zöldséget jó nagy darabokra vágva: krumplit, vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit. Ezeket megszórtuk friss szedésű, apróra vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, rozmaring, metélőhagyma, bazsalikom) és az egész elsimított halom tetejére pakoltuk sorba az alaposan besózott és borsozott tarjaszeleteket.
Alufólia alatt sütöttük a "költeményt" - ami már önmagában megérdemelte, hogy néhány fotó készüljön róla -, majd amikor már jó puha volt a hús, a fóliát levéve még sütöttük addig, amíg a hús szép piros nem lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése