2015. április 17., péntek

Rizses hús

Egy újabb kaja, amit nem csak hogy ehetek, de a többiek is imádják.
Ahogy én készítettem:
Apró kockára vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát kókuszzsíron (de lehet bármilyen zsiradék) lepirítom, majd  kockára vágott csirke vagy pulykahússal és egy pici cukorral - igen cukorral- tovább pirítom. Ha már fehér a hús, teszek hozzá sót, borsot, őrölt köményt és egy bögre rizst. 1-2 percig kavargatom így. Mielőtt hozzáöntenék két bögre vizet, szórók rá piros paprikát rendesen. A vízzel együtt összekeverek mindent, alacsony hőfokon, fedő alatt hagyom párolódni az egészet. Amikor elfőtt a víz, átkavarom a cuccot és kész:-)
Hozzá az ecetes-cukros uborka, paradicsom, paprika, vagy hagyma isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése