2015. április 7., kedd

Hamburger SK

Jódmentes hamburger? Igen, megcsináltam! Nem mondom, hogy felkerül egy étterem étlapjára, de nekem nagyon jól esett (és a gyerekeim is nyúltak le belőle:-), vagyis annyira nem lehetett rossz)

A darált húshoz kevertem tojásfehérjét (mivel a sárgáját most nem lehet használni), só, bors, petrezselyem, egy pici fehérbors, kevés rozmaring, kis szerencsendió. Forró kókuszzsírba szaggattam pogácsákat, néha megforgattam őket és jó pirosra megsütöttem. Mivel gyúrtam be kenyeret, egy részéből készítettem pár zsemlét is, amelyek hamburgerzsemleként funkcionáltak most.

A friss zsemlébe először saláta keverék került, majd hagyma, paprika, paradicsom és a húspogácsa némi friss petrezselyemmel. .. és jól megettem a gyerekekkel:-) (Ők tettek bele mustárt és ketchupot is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése